Vår historia

SomeBuddy startades för att hjälpa offer av nättrakasserier. Företaget grundades 2017 av Suvi Uski, forskare inom sociala medier, med hjälp av ett team som har expertis inom juridik och socialpsykologi. Vid den tiden var det uppenbart att människor inte fick den hjälp de behövde när det kommer till nättrakasserier utan lämnades ofta ensamma. De befintliga sätten att lösa situationerna var varken tillräckligt snabba eller effektiva.
För att möta detta behov utvecklade vi SomeBuddy, som gör det möjligt för alla användare att få snabb och effektiv hjälp med problem på sociala medier. Nättrakasserier orsakar ofta skam och till och med skuld, varför vår tjänst baseras på en lättanvänd applikation där du helt anonymt kan rapportera om din situation med en låg tröskel.
Vi tror på att en ny era håller på att uppstå där alla användare på sociala medier är skyddade och hjälp är alltid tillgänglig för alla ifall någonting otrevligt händer. Vårt mål är att ge hjälp och rättssäkerhet till alla användare av sociala medier globalt. Vi har från början målmedvetet byggt verktyg baserade på artificiell intelligens som gör att vi kan erbjuda bästa möjliga hjälp och lösningar till allmänheten.
Vårt team har en unik och exceptionell kombination av kunskap inom olika branscher samt teknologiskt know-how.

Vårt team har koll på sociala medier

SomeBuddys team har en unik kombination av expertis inom olika områden. Våra jurister och socialpsykologer är specialiserade inom sociala medier och ger dig en komplett uppsättning av verktyg för att lösa problemsituationer. Sedan 2018 har vi hjälpt människor mellan 7–72 år i både Finland och Sverige i olika situationer, såsom trakasserier, mobbning och hot som sker på nätet. Vi har redan löst mer än 1600 problemsituationer. Detta har gett oss en unik förståelse för diverse former av nättrakasserier, deras juridisk bedömning samt typiska konsekvenser och hur trakasserier framförs på olika plattformar.
Suvi Uski

Suvi Uski

CEO, Co-founder
Eija-Leena Koponen

Eija-Leena Koponen

AI Lead
Anna Soininen

Anna Soininen

CFO, Legal Counsel
Laura Sofy

Laura Sofy

Legal Counsel
Kaisa Rissanen

Kaisa Rissanen

Legal Counsel
Priska Niemi-Sampan

Priska Niemi-Sampan

Marketing Specialist
Sergei Badulin

Sergei Badulin

Software Developer

SomeBuddy skyddar också hela communities

Förutom individer kan vi skydda hela communities. År 2020 kommer vår produktfamilj också att inkludera en community-lösning som gör att vi kan minska trakasserier och mobbning på nätet inom olika communitys (t.ex. arbetsgemenskap, skola eller onlineplattform). Vi har upptäckt att vuxna som använder sociala medier behöver också vår hjälp och vi vet att trakasserier på nätet kan drabba vem som helst. När det blir känt i communityn att trakasserier behandlas och får konsekvenser, kommer trakasserierna att minska.
SomeBuddys viktigaste kunder är t.ex. Åbo stad och F-Secure. Det är med kärlek som vi jobbar med SomeBuddy och vill erbjuda marknadens bästa hjälp för offer av nättrakasserier. Vi är en etisk aktör och en anpassningsbar partner!

Här finns vi

Helsingfors, Finland
Stockholm, Sverige